Groepsfoto
Testteam

Getest: Jump XL

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is zomer! Lekker zonnen op het strand, spelen in het park of voetballen in de tuin. Maar wat doe je als het regent? De testers springen erop los in de trampolinehal van Jump XL in Spijkenisse.

‘Jij gaat eraan!’ zegt Sterre tegen Imme als ze de zaal inlopen. ‘Nee, jij!’ zegt Imme. ‘Nee, jij!’ ‘Nee, Jij-hij!’ De twee zien een balk boven een grote bak met schuimblokken. Op die balk kun je tegen elkaar vechten, met een groot nepzwaard. Dat lijkt ze alvast leuk. De testers trekken de speciale sokken aan en onderhandelen over het startpunt. Want de jongens zien juist het parcours en de trampolines wel zitten. ‘Ik heb thuis ook een trampoline’, vertelt Jalvinio. ‘En ik doe het weleens bij mijn opa en oma’ zegt Sterre. Ook Imme is blij. ‘Het ziet er hier superleuk uit.’ Haar broer Melle is iets kritischer: ‘Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten, maar ik heb er wel heel veel zin in.’

Zwaaien en slingeren

De jongens winnen de onderhandeling en het parcours is als eerste aan de beurt. De testers zwaaien aan een horizontale ladder, klimmen op een klimmuur en rennen over de hindernissen. ‘De ladder ging niet goed, die is veel te zwaar’, zegt Sterre. Ook Imme lukt het niet: ‘Ik heb zweethanden, dus het is te glad.’ De twee vallen in een bak met schuimblokken. Maar dat is ook heel leuk. ‘Laten we naar de airbag gaan’, roept Sterre. De testers klimmen op een muurtje en springen tegelijk op een megagroot luchtkussen. ‘Het is leuker dan ik had verwacht’, zegt Melle. ‘Maar ook wel heel vermoeiend, hoor’, roept hij terwijl hij weer naar het muurtje rent. Want moe zijn is niet belangrijk, er is nog zoveel te proberen.

SterreDaar duikt Sterre de schuimblokken in. Foto: Najib Nafid

Het gevecht

Dan is het tijd voor het gevecht. Eerst de meisjes tegen elkaar. Ze lopen de balk op met het grote nepzwaard in hun handen. Sterre deelt de eerste klap uit, maar Imme komt snel terug. Sterre valt, Imme wint! ‘Yes!’ roept ze, terwijl ze haar hand in de lucht steekt. Sterre valt lachend in de bak met schuimblokken. Daarna is het tijd voor de jongens. Jalvinio staat al klaar. Melle loopt naar hem toe. De twee proberen elkaar zo snel mogelijk van de balk af te duwen. Melle houdt het niet en valt in de blokken. ‘Dit is echt leuk!’ vindt Jalvinio.

Het gevechtJalvinio (rechts) en Melle nemen het tegen elkaar op. Foto: Najib Nafid

De trampolines

De testers zijn al een tijdje bezig, maar ze hebben nog niet op een trampoline gesprongen. Daar is het dus de hoogste tijd voor. ‘Er zijn ook schuine trampolines die tegen de muur omhoog gaan, dat is leuk’, zegt Sterre. Jalvinio springt zo hoog mogelijk. Zó over een muurtje heen. Zelfs als Melle op het muurtje gaat liggen durft hij het aan. Melle blijft dapper liggen. De testers doen hun best om zoveel mogelijk toffe trucjes te doen. ‘Ik wil wel een salto kunnen, maar dat is wel moeilijk’, zegt Sterre. Imme rent ondertussen tegen de muur omhoog. ‘Na een tijdje wordt dit wel een beetje saai. De rest is leuker’, zegt ze.

Imme springt heel hoogImme kan superhoog springen. Foto: Najib Nafid

Pauze houden

Is dit nou alleen leuk voor echte waaghalzen? ‘Nee, er is voor iedereen iets te doen’, zegt Imme. ‘Je kunt zelf kiezen’, vult Sterre aan. ‘Kinderen die minder durven hoeven bijvoorbeeld niet van een hoog muurtje af te springen.’ En is een goede conditie nodig? ‘Dat ligt eraan hoe rustig je het zelf doet’, zegt Jalvinio. De testers hebben nog een paar tips voor kinderen die ook gaan jumpen. ‘Doe laagjes aan, want het is heel warm en dan kun je iets uitdoen’, zegt Sterre. ‘En houd tussendoor pauze’, zegt Melle. Jalvinio heeft ondertussen de smaak te pakken. Sterre, Imme en Melle gaan vermoeid naar huis, maar Jalvinio rent nog even terug naar de trampolines. 

Cijfer: 8,3

Pluspunten: 

 • - originele hindernissen
 • - zaal ziet er mooi uit
 • - de schuimblokken zijn heel leuk
 • - veel trampolines
 •  

Minpunten:

heel warm
- had wat groter gekund
- als je alles hebt gedaan, wordt het een beetje saai

Jump XL in Spijkenisse is elke dag open. Je kunt ook jumpen in andere plaatsen in Nederland. Meer informatie vind je hier.

Benieuwd welke uitjes en producten het Kidsweek Testteam nog meer heeft beoordeeld? Hier vind je het een overzicht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik was daar op de eerste dag 't was erg leuk Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps