Testteam test paprika-ribbelchips
Testteam

Getest: paprika-ribbelchips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Chips zijn er in de gekste smaken. Patatje Joppie of Thaise Chili bijvoorbeeld. Maar zijn simpele paprikachips niet stiekem gewoon het lekkerst? Het Kidsweek-testteam vindt van wel. En zeker als ze ook nog ribbels hebben. Maar welke soort is het állerlekkerst?

‘Paprika-ribbelchips! Dat is het lekkerste wat er is!’ roept Marijn als hij hoort wat er vandaag getest wordt. ‘Die ribbeltjes zorgen ervoor dat de smaak er zo heerlijk tussen blijft zitten.’

Het testteam zou het liefst elke dag een bak chips eten, maar dat zit er voor de meeste testers niet in. ‘Wij eten vaak chips als er iets heel gezelligs op televisie is, The Voice of Holland bijvoorbeeld’, vertelt Christina.

Testteam test paprika-ribbelchipsBij Addison mag het soms ook door de week: ‘Maar dan meestal wel alleen zo’n klein zakje.’ Ook bij Sterre thuis zijn er geen vaste chips-tijden. ‘Maar chips hoort gewoon bij verjaardagen.’ Sterre heeft trouwens laatst iets raars gegeten: chocoladechips! ‘Mijn neef en nicht wonen in Zwitserland en daar is dat heel normaal. Het is wennen, maar best lekker.’

Kleur
Als de testers de verschillende bakken chips op tafel zien staan, valt één ding meteen op: het verschil in kleur. ‘Paprikachips horen een beetje donker van kleur te zijn’, vindt Lucas. Addison is dat met hem eens: ‘Als ze te bleek zijn, zoals de chips van Albert Heijn, hebben ze minder smaak. Dan lijkt het wel naturel en dat is echt veel minder lekker.

Hardheid
Ook de hardheid van de chips blijkt tijdens het testen enorm te verschillen. ‘Die Crokychips zijn echt keihard, dat is overdreven’, vindt Sterre. ‘Maar te zacht is ook niet fijn’, oordeelt Christina. ‘Daar gaan ze melig van smaken.’

Knapperigheid
De testers proeven de vier smaken zorgvuldig en zijn het uiteindelijk helemaal eens. De paprika-ribbelchips van de Lidl zijn het lekkerst. ‘De kleur is het mooist, de smaak is in orde en de knapperigheid is precies zoals die moet zijn’, constateert het team tevreden.

Testteam test paprika-ribbelchips

DE TESTWINNAAR
Lidl Crusty Croc Ribbled

+ mooie donkeroranje kleur
+ smaken echt naar paprika
+ precies de goede hardheid

Cijfer: 8,3

Foto's: Sandra Geeve

Benieuwd wat voor producten en uitjes het Kidsweek Testteam nog meer beoordeeld heeft? Hier vind je alle andere afleveringen. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

om honger van te krijgen!

Hmmm, lekker chips!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps