Testteam

Getest: Plaswijckpark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Is het een attractiepark? Een dierentuin? Of toch een speeltuin? Het Plaswijckpark in Rotterdam is het alle drie tegelijk. Het testteam nam er een kijkje en bezocht de pasgeboren stokstaartjes, griezelde in het spookhuis en scheurde rond op skelters.

Lucie (10): 'Zouden er ook stokstaartjes op de glijbaan zitten?'
Lotte (10): 'Ik ga één keer per jaar naar een pretpark.'
Kika (10): 'Leuk, veel verschillende dingen op één plek!'
Pepijn (13): 'Wanneer gaan we naar de apen?'

testeamplaswijck 15

Donkergrijze wolken pakken zich samen boven Rotterdam. De regen kan ieder moment losbarsten. Lucie, Lotte, Kika en Pepijn maakt het weinig uit. Dikke jas aan en testen maar! Eerste stop: een rondje waterfietsen in de zwanen. ‘Dat was leuk, maar ook een beetje saai’, vindt Pepijn. Hij kijkt naar de Kangaroetsjjj, even verderop. ‘Daar gaan we in hoor’, roept hij. Eenmaal dichterbij kijken de vier nerveus naar het karretje dat langzaam omhoog wordt getakeld, om daarna met een enorme plons in het koude water te belanden. Lucie offert zich op en gaat als eerst. ‘Whaaaa’, klinkt het als ze naar beneden glijdt. Als ze even later met een grote grijns en kurkdroog uit het bakje stapt is de rest overtuigd. testeamplaswijck 2
De stemming zit er nu goed in, tijd voor meer actie! Op naar het Verkeersplein, waar een rij skelters op hen wacht. Na een paar rondjes scheuren, racen de vier door naar het spookhuis. Maar binnen een minuut staan ze alweer buiten. ‘Het is daar zó eng’, hikt Kika van de lach. ‘Er lag een vreselijke, witte heks in een bed’, giert Lotte mee. Dan maar in de kabelbaan, even verderop. Pepijn klimt in het stoeltje en roetsjt heen en weer. ‘Pas óóóóp’, roept hij als-ie op de terugweg is. De meiden staan zo te kletsen dat Pepijn hen bijna omver zwiept met zijn lange benen. Als iedereen een rondje is geweest, bezoeken ze de dierentuin achterin het park. ‘Er zijn stokstaartjes geboren’, juicht Kika. ‘Kijk nou hoe lief, ze rollebollen.’ Ze heeft haar neus tegen het glas gedrukt. Lucie staat ondertussen bij een enorm varken met een vacht vol krulletjes.

testeamplaswijck 19
Nadat ook de apen zijn vereerd met een bezoekje barst de hemel open: regen. Capuchons op en rennen, de binnenspeeltuin in! ‘Pff, gelukkig hier is het warm’, zuchten ze opgelucht. Ze schoppen hun schoenen uit, gooien hun jas in de hoek en zoef, weg zijn ze. Bijna een uur later gaat het park dicht en de vier komen met vuurrode wangen aangesjokt. ‘Mogen we echt niet even blijven?’

+ de dieren zitten in mooie, schone hokken
+ veel verschillende dingen te doen
+ leuk voor jongens en meisjes

- er is een zwembad, maar dat had wel dieper gemogen
- niet ideaal als het regent

Cijfer: 8,8
Kijk hier voor meer informatie over het Plaswijckpark

Wil je weten welke uitjes en spullen het Kidsweek Testteam nog meer getest heeft? In ons archief vind je de eerdere testen op een rijtje!

Wil je op de hoogte blijven van wat het Kidsweek Testteam allemaal test? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

is inderdaad helemaal top daar! Blij Blij Blij

lijkt me leuk om een keer heen te gaan Blij Blij Blij Blij Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.