SnowWorld Testteam
Testteam

Getest: SnowWorld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is zomer! Lekker zonnen op het strand, spelen in het park of voetballen in de tuin. Maar wat doe je als het regent? Dit testteam krijgt hun allereerste skiles bij SnowWorld in Zoetermeer. 

Op de dag dat Marij, Thymen, Jolijn en Luca de skibaan gaan testen is het heerlijk weer. Maar ook al is het buiten meer dan twintig graden, op de baan is het onder nul. En dus moeten de testers zich dik aankleden. ‘Het is wel een beetje warm zo’, zegt Luca. Hij heeft zijn ski-jas in de kleedruimte al helemaal dichtgeritst. Niet veel later lopen ze met hun ski’s onder de arm de koude hal in. Skiën in de zomer, wel een beetje raar.

Glijden door de sneeuw

‘Eerst duw je je tenen erin, daarna je hak.’ Onderaan de piste legt skileraar Don uit hoe de skischoenen op de ski’s moeten worden geklikt. De testers beginnen met één ski. Ze glijden een keer heen en weer, waarna ook de tweede ski aan mag. ‘Best moeilijk’, zegt Luca, die zijn evenwicht probeert te houden. Opnieuw glijden ze door de sneeuw om te wennen aan de latten onder hun voeten, maar al snel is het tijd om een stukje omhoog te gaan. Niet met een lift, maar lopend! Stap voor stap gaan de testers zijwaarts naar boven.

SnowWorld Testteam

Driehoek of pizzapunt?

Terwijl zijn leerlingen in een rijtje tegen de helling staan, vertelt Don over remmen. De testers leren over de pizzapunt die je met je voeten moeten maken om te stoppen. ‘Hoe breder de pizzapunt, hoe sneller je afremt’, legt de leraar uit. ‘En vergeet niet om naar voren te leunen!’ Om de beurt glijden de testers een stukje naar beneden om het remmen te oefenen, waarna ze met een lopende band weer omhoog gaan. ‘De driehoek is wel lastig, zegt Luca, die af en toe zijn evenwicht verliest. ‘Driehoek?’ vraagt Marij. ‘Pizzapunt bedoel je. Een pizzapunt is veel lekkerder dan een driehoek.’

SnowWorld TestteamThymen probeert zijn evenwicht te bewaren op de lopende band.

Naar links en naar rechts

Als de testers het remmen onder de knie hebben, gaat Don door met het volgende onderdeel: bochten. ‘Als je naar rechts wilt, doe je je rechterarm omhoog en voor links precies andersom’, zegt de leraar nadat hij een paar gekleurde pionnen in de sneeuw heeft gezet. Eén voor één zoeven ze tussen de pionnen door naar beneden. De armen vliegen door de lucht. ‘Welke arm moet nu ook al weer omhoog?’ roept Marij terwijl ze van de piste glijdt. Don legt kort daarna uit dat je niet per se je armen hoeft te gebruiken, als je maar naar links of rechts leunt. Na nog een paar keer slalommen zit de les erop. Tijd om nog even zelf te skiën.

SnowWorld TestteamJolijn en Marij laten de bochtentruc zien.

Met de sleeplift naar boven

‘Mogen we ook met die lift?’, vragen Marij en Jolijn terwijl ze naar de sleeplift wijzen. Tijdens de les gingen de testers steeds met een lopende band omhoog. Ze kwamen dan tot ongeveer halverwege de piste, maar de sleeplift gaat helemaal tot boven. ‘Het mag!’ schreeuwen de twee kort daarna naar Thymen. Nog geen minuut later zijn ze al onderweg naar boven, maar vlekkeloos gaat dat niet. ‘Die lift is wel irritant! Ik ben een paar keer gevallen’, vertelt Thymen na afloop. Toch vindt hij het skiën vanaf het hoogste punt het allerleukst. Net als de rest van de testers. ‘Dan ga je lekker snel’, zegt Jolijn.

SnowWorld Testteam

Weer de warmte in

De één heeft een koude kin, de andere heeft gevoelloze vingers. Na bijna twee uur skiën is het weer tijd om de warmte in te gaan. ‘Het was erg leuk’, zegt Marij. ‘De leraar was heel aardig en grappig.’ Ook Luca, Thymen en Jolijn vonden het een geslaagd uitje. ‘Het vallen was het minst leuk’, zegt Luca, ‘maar ik kon wel heel hard’, besluit hij tevreden.

Cijfer: 8,8

Pluspunten:

- De skiles
- Skien vanaf verschillende hoogtes

Minpunten:

- De lastige sleeplift
- Saaie reclameborden langs de piste

SnowWorld in Zoetermeer is elke dag open. Kijk hier voor meer informatie. Benieuwd welke uitjes en producten het Kidsweek Testteam nog meer heeft beoordeeld? Hier vind je het een overzicht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps