Villa Zebra
Testteam

Getest: Tentoonstelling over de toekomst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De toekomst is over een uur… maar ook over honderd jaar! Hoe ziet alles er dan uit? In de nieuwe tentoonstelling van Villa Zebra neemt het testteam alvast een kijkje in de toekomst.

‘Ik denk dat het een vrouw is, want ze is roze en heeft lang haar’, denkt Saskia (10) hardop. Bij binnenkomst komen de testers uit bij een enorme pop. Hun fantasie slaat er meteen van op hol. ‘Ik denk dat ze heel avontuurlijk is, want haar kleding is kapot’, merkt Elke (11) op. ‘En ik denk dat ze in de toekomst leeft’, zegt Lars (12). Job (11): ‘Misschien is het wel een kloon…’
 

Villa ZebraZien mensen er in de toekomst zo uit?

 

Spullen voor later

Al ze even later zijn uitgekeken, komen ze uit bij een heleboel witte voorwerpen. Wat precies? Dat weet niemand, maar dat de testers hebben ideeën genoeg. ‘Dit lijkt op een televisie zonder scherm. Dit is een chocoladefontein en een massagestoel. En dit kan weleens een haardroger zijn’, roepen ze enthousiast. ‘Het is heel leuk om te bedenken wat het allemaal is en waarvoor je het zou kunnen gebruiken’, zegt Elke. De rest is het met haar eens. ‘Het is leuk om je fantasie te gebruiken’, vertelt Lars terwijl hij de spullen voor later bestudeert.
 

Villa ZebraJob en Lars vragen zich af: wat is dit nou voor gek onderwerp?

 

Bevriezen

Een grote vriezer verderop in de zaal trekt de aandacht. Helemaal omdat ze er zelf in kunnen! Elke en Saskia passen er met z’n tweeën perfect in. De tekst ‘bewaar mij maar voor later’ zet de testers aan het denken. Wil je jezelf laten invriezen om vervolgens in de toekomst weer verder te kunnen leven? De meiden zien dat absoluut niet zitten. ‘Nee, dan ken je helemaal niemand’, zegt Elke overtuigd. ‘En misschien zien mensen er dan wel heel anders uit. Met een heel groot voorhoofd bijvoorbeeld’, verzint Saskia. Lars vindt het spannend, maar zou het misschien wel doen. ‘Maar alleen als ik zeker weet dat ik in de toekomst door iemand word gevonden én ontdooid’, zegt hij.
 
Villa ZebraBrrr… koud! Gelukkig kunnen Saskia en Elke nog lachen.
 

Toekomstdieren

Na toekomstmensen en toekomstvoorwerpen, ontdekt het viertal toekomsteten! In een donkere ruimte draait een gigantische burger. ‘Het lijkt wel alsof er een dino tussen zit. Dan is dit de kop en dit de staart’, zegt Job terwijl hij naar het kunstwerk wijst. Na al het nadenken over de toekomst is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De testers mogen in een workshop zelf een toekomstdier maken. Ze krijgen allemaal een bakje met materialen. Kabeltjes, schroefjes en gekleurd plakband. ‘Ik vind het leuk om zelf iets te doen’, zegt Job. Hij knutselt een gevaarlijk groen dier in elkaar. ‘Jammer dat er verder weinig te doen is.’
 
Villa ZebraAllemaal een hap van de gigaburger!
 

Veel nadenken

Het eindoordeel? ‘Ik vind het heel leuk omdat er veel verschillende dingen te zien zijn’, zegt Saskia. ‘Het is heel leuk voor kinderen omdat je veel fantasie gebruikt’, vindt Lars. ‘Ja, je kunt goed merken dat het een kindermuseum is. Er hangen bijvoorbeeld geen saaie schilderijen en de mensen leggen alles goed uit’, legt Elke uit. Job zegt dat hij wel heel veel moest nadenken. ‘Ik zou wel meer dingen willen doen’, besluit hij.
 

Cijfer: 8

Pluspunten:

- De workshop aan het eind
- Je kunt lekker fantaseren
 

Minpunten:

- De route is een beetje onduidelijk
- Er is niet zo veel om zelf te doen
 
De tentoonstelling Ticket to de Toekomst is te zien in kindermuseum Villa Zebra in Rotterdam.

Benieuwd wat het testteam nog meer heeft getest? Hier zie je alles op een rij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het lijkt super cool Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps