Testteam test Wildlands
Testteam

Getest: Wildlands Adventure Zoo in Emmen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Eind maart opende in Emmen een gloednieuwe dierentuin. Het oude park, midden in de stad, is dicht. En Wildlands Adventure Zoo is niet zomaar een dierentuin, maar eentje vol met attracties. Wat vonden testers Gwen, Alec, Daniël en Wiep ervan?

Gwen (9): 'Ze mogen de muziekjes wel wat afwisselen!'
Alec (10): 'De indoorspeeltuin is handig als het regent.'
Daniël (8): 'Neushoorns eten alleen gras, dat zou ik niet kunnen!'
Wiep (9): 'Alles ziet er nog zo mooi en schoon uit!'

Testteam test WildlandsAls de testers door de ingang van de dierentuin lopen, belanden ze gelijk op het Kompasplein. Van daaruit kunnen ze naar drie werelden: de savanne en woestijn van Serenga, het oerwoud in Jungola of de poolwereld van Nortica. ‘Dit is wel handig. Je kunt makkelijk kiezen’, vindt Wiep. De keuze valt op de savanne. Eenmaal door de poort naar Serenga, schiet Gwen gelijk op het hok van de mangoesten af. ‘Oeh cool! Wat zijn dit?’ vraagt ze zich af. ‘Er hangen geen bordjes, die waren er bij de oude dierentuin wel.’ Even verderop liggen leeuwen lekker te luieren op grote rotsen. Uit de boxen, verstopt in de bosjes, klinkt een vrolijk muziekje. ‘Ik hoop dat ze wel van die rots afkunnen’, zegt Alec. Daniël: ‘Ik wil ze wel zien jagen! Gelukkig zitten ze in een mooi hok.’
Testteam test WildlandsAttracties
Elk werelddeel in Wildlands heeft een eigen attractie, waardoor je de dieren op een bijzondere manier ziet. In Serenga ga je met een truck op een korte safari. ‘Vanuit de auto kun je heel mooie foto’s maken’, denkt Daniël. Vanuit de auto komen de dieren zelfs zo dichtbij dat je ze kunt ruiken. Gwen haalt haar neus op: ‘Het ruikt hier naar de wc bij mij op school.’ Alec is te spreken over het autoritje: ‘De savanne was ook erg mooi ingericht.’ Wiep knikt instemmend. Na het autoritje gaat alle aandacht uit naar de bavianen. En dan vooral naar de grote rode billen van de apen. Alec en Daniël houden een wedstrijdje wie de grootste billen kan vinden. Wiep kijkt het allemaal rustig aan. ‘Ik hoef de billen van een aap niet te zien.’Testteam test WildlandsDoe-park
Via een uitstapje naar de indoorspeeltuin gaan ze naar de jungle. Buiten staan olifanten met jongen, binnen is het oerwoud nagemaakt. ‘Wat is het hier warm!’ verzucht Alec. Warm en vochtig, net als in de echte jungle. ‘Ik vind dit het mooiste werelddeel, denk ik’, zegt Gwen. Het is erg druk in de jungle. De rij voor een boottochtje door het groene woud staat tot ver op het looppad. ‘Die rij is echt te lang’, besluit Wiep voor ze doorloopt. Testteam test WildlandsIn het poolgebied zijn de ijsberen de populairste dieren. ‘Zij hebben net als de bavianen een heel mooi hok’, zegt Alec. Van hem hadden er meer dieren in het park mogen zitten. ‘Het is meer een doe-park dan dierenpark.’ Dat maakt de testers niet uit. ‘Het is goed dat ze de natuur zó echt namaken’, vindt Wiep. ‘Er is overal wel iets te doen en het park is duidelijk verdeeld. Ja, ik vind dit mooier dan de oude dierentuin’, besluit Gwen.

Cijfer 9

Pluspunten
+ duidelijk verdeeld
+ alles ziet er realistisch uit
+ overal is iets te doen

Minpunten
- lange wachtrijen voor attracties

Wildlands Adventure Zoo Emmen is het hele jaar open van 10 tot 17 uur. Kaarten: € 27,50 (tot negen jaar), € 30,00 (tien jaar en ouder). Kijk hier voor meer info.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de leukste filmpjes? Volg ons via FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps