abribankjes met gaten vervangen

Gevaarlijke vingervang-bankjes vervangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Het leek zo goed bedacht: de nieuwe bankjes waarop je in Den Haag op de tram of bus kunt wachten. Mét gaatjes waardoor het regenwater wegloopt. Maar het bleken gevaarlijke vingervangers! Gisteren werd begonnen om de ongeluksbankjes te vervangen door veilige exemplaren. Helaas nét te laat...

Superhandig die gaatjes dachten de bankjesontwerpers. Nooit meer natte billen! Ze hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat kinderen hun vingers in die gaten zouden stoppen. Lachen! Maar uiteindelijk werd dat huilen als de vinger vervolgens muurvast bleek te zitten.

Weer mis

Ook dinsdag, net op de dag dat de bankjes werden vervangen, ging het met een oud bankje weer mis. De ambulance en de brandweer moesten zelfs uitrukken om een jongen te bevrijden. Een deel van de bank werd afgezaagd en mét dat stukje bank nog aan zijn vinger moest de jongen naar het ziekenhuis.

Geen gaatjes, maar gleufjes

In totaal komen er nu 1100 andere bankjes in Midden-Delfland, Delft, Westland en Den Haag. Op 14 juli moet alles weer vingerveilig zijn. De gloednieuwe bankjes hebben geen gaatjes, maar gleufjes. Daar kan wel het regenwater doorheen, maar geen vinger. Wel zo veilig!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het fijn dat ik niet meer vast kan komen te zitten.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.