Leeuw Remy

'Gevonden leeuwtje komt waarschijnlijk uit circus'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

De dierenarts kon zijn oren niet geloven. Een leeuwenwelpje dat is achtergelaten in een weiland! Het dier komt waarschijnlijk uit een circus, zegt de organisatie voor exotische dieren Stichting AAP.

De verzorgers die het leeuwtje opvingen noemden hem Remy. Volgens Stichting AAP zou een man uit België  Remy van een rondreizend circus hebben gekocht. Toen hij het dier niet meer wilde liet hij hem in een kooi bij het Nederlandse dorp Westbroek achter.

Gedumpt

Remy was niet het enige ‘huisdier’ van de Belgische man. Hij had ook andere dieren, zoals een aap en een wasbeer. De dierenhandelaar werd al langer in de gaten gehouden door de politie. ‘De Belg was bang om opgepakt te worden. Daarom verkocht hij Remy aan een Nederlander. Die stapte met het leeuwtje in de auto naar Nederland. Onderweg bedacht hij waarschijnlijk dat het toch niet zo’n goed plan was en dumpte het welpje in het weiland’, zegt Stichting AAP tegen het Algemeen Dagblad.

De vijf maanden oude Remy is helemaal gezond en houdt erg van spelen. Dat zie je in dit filmpje: 

View this post on Instagram

Het gaat goed met Remy: het jonge leeuwtje dat gisteren werd gevonden in een kooi. Een hardloper zag hem plots staan, in een buitengebied van Westbroek. Wie het dier daar heeft achtergelaten en waarom is niet bekend. Het welpje is gevoed door Stichting Leeuw. "De kans is aannemelijk dat hij bij ons blijft, alleen wij brengen eigenlijk al onze leeuwen naar Afrika toe voor een leven in het semi-wild. We hebben er nu zeven weggebracht en dit jaar gaan er weer drie, dus wellicht dat hij in de toekomst op de savanne komt te leven. Ik denk dat je je als leeuw daar het lekkerst voelt." Of de leeuw, die van de stichting de naam Remy heeft gekregen, uiteindelijk echt naar Afrika gaat, wordt besloten in samenspraak met de NVWA. De NVWA zegt dat nog niet bekend is wat er met de leeuw gebeurt. Overbrengen naar Afrika is een van de opties. "We zijn nu begonnen met kijken wat er aan de hand is, wat we kunnen en wat we moeten." Het dier kan niet meer in het wild leven. Omdat de leeuw niet is getraind, zou hij verhongeren. #leeuw #welp #babyleeuw #leeuwwelpje #remy #stichtingleeuw #nos #nieuws #nosjournaal #journaal

A post shared by NOS (@nos) on

Naar Afrika

Remy woont nu tijdelijk bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna. Als alles goed gaat wordt Remy met een vliegtuig naar Afrika gevlogen. Daar kan hij verder leven als wilde leeuw in een natuurgebied.

Anderen lazen ook: Leeuw in Russische dierentuin wil knuffelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeps Vraagtzichaf waarom laat je een leeuwtje achter

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps