Haai

Gevonden in Zeeland: aangespoelde haai

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

De stoere mannen van de Reddingsbrigade zijn vast een beetje geschrokken dit weekend. Toen ze gingen hardlopen op het Noordzeestrand struikelden ze bijna over een grote aangespoelde haai! 

Even hoopten de mannen dat het beest nog zou leven. Hij zag er namelijk nog heel mooi uit en had geen enkel wondje of schrammetje. Maar toen ze hem van dichterbij bestudeerden, zagen ze dat hij niet meer ademde.

Redden konden de mannen hem dus niet meer, maar ze besloten wél een foto te maken van het dier. Want wie vindt er nu zomaar een haai van één meter twintig op het strand?

Bijzondere vondst
Wel vaker spoelen er beesten aan op het Noordzeestand. Zeehonden bijvoorbeeld, of bruinvissen. Maar de voorzitter van de Reddingsbrigade vindt de haai toch wel een héél bijzondere vondst.

 ‘In vijfentwintig jaar tijd hebben we er eigenlijk nog nooit eentje gevonden’, vertelt hij aan nieuwssite nu.nl. En dat terwijl deze dieren gewoon in de Noordzee zwemmen. Vlak voor de kust zelfs. 

Hap in je bil
Eh, haaien in de Noordzee? Ja, ze leven er écht! Of in ieder geval: gladde haaien. Maar geen zorgen: deze haaien happen je echt niet in je billen. Ze hebben namelijk geen scherpe, puntige tanden, maar maaltanden. En daarmee kauwen ze alleen maar op krabbetjes, kleine vissen en schelpdiertjes.

Foto: Strandreddingsbrigade Westerschouwen

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

COOL! Lijkt me wel leuk zo'n Haai

Super vet een haai maar ook wel een beetje eng hoor maar toch super cool een haai in nederland

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps