Foto: Shutterstock

Gezondheidsexperts: 'Bescherm kinderen beter'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kinderen moeten wereldwijd beter beschermd worden tegen ongezond eten en klimaatverandering. Dat staat in een nieuw onderzoek. Daaruit blijkt ook dat we het in Nederland behoorlijk goed hebben.

Wat opvalt is dat de uitstoot van broeikasgassen vooral in rijke landen erg hoog is. De onderzoekers vinden dat wereldleiders te weinig doen om de uitstoot van CO2 omlaag te krijgen. Ze willen dat landen zich meer gaan richten op de toekomst van kinderen. En dat leiders goed nadenken over wat het beste is voor kinderen, als zij plannen voor de toekomst maken. Bijvoorbeeld door strengere klimaatregels én strengere reclameregels voor kinderen, zodat ze minder verleid worden om ongezond te eten. 

Nederland scoort hoog

Het rapport werd gemaakt door meer dan veertig gezondheidsexperts van drie grote gezondheidsorganisaties. Zij bekeken de hoe kinderen in 180 landen leven en hoe goed zij het hebben. De onderzoekers maakten ook een lijst van landen waar kinderen het beste leven hebben. Nederland staat hoog: op nummer drie. In Noorwegen hebben kinderen de beste kans op een goede toekomst, Zuid-Korea staat op nummer twee.

De top 10 van landen waar kinderen het gezondst opgroeien, volgens de onderzoekers:

1 Noorwegen
2 Zuid-Korea
3 Nederland
4 Frankrijk
5 Ierland
6 Denemarken
7 Japan
8 België
9 IJsland
10 Verenigd Koninkrijk

 

 

Anderen lazen ook: Hollanders zijn heel happy.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Er staat een de te veel in het artikel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.