giethoorn bruggen

Giethoornse bruggen beschermd tegen botsende boten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In Giethoorn vind je heel veel bruggen waar toeristen maar wat graag onderdoor varen. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Omdat dat dat varen nog weleens mis gaat, heeft de gemeente iets bedacht waardoor de bruggetjes beschermd worden tegen toeristen die ertegenaan varen.

Giethoorn is een populaire bestemming voor toeristen, met name die uit Azië. Maar de mensen die er wonen zijn niet altijd even blij met al die bezoekers. Al die toeristen zorgen namelijk ook voor flinke overlast. Toeristen lopen bijvoorbeeld door tuinen en gaan voor de ramen staan om naar binnen te kijken.

En dat niet alleen. Er ontstaat ook schade aan bruggen door de vele boten in de grachten. Op drukke dagen is het namelijk zo druk dat het filevaren is in Giethoorn. En niet alle 'kapiteins' van de huurboten kunnen de boot besturen zonder te botsen met een andere boot of brug.

Lastige klus

De gemeente geeft inwoners daarom nu de kans om hun brug te laten beschermen. Dat wordt nog een lastige klus. Het werk kan niet vanaf de weg gedaan worden en moet vanaf het water gebeuren. De palen worden vanaf een drijvend platform in de zachtere veengrond geduwd.

Minder last

Toeristen en omwonenden kunnen tijdens de werkzaamheden de gracht niet gebruiken. Om te zorgen dat bewoners en toeristen zo min mogelijk last hebben wordt er alleen tussen 06.00 en 10.00 uur gewerkt.

Anderen lazen ook: Werelderfgoed: prachtige plekken erbij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps