Hagel in Rome

Gigantisch veel hagel in Rome

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Een paar regen- en onweersbuitjes waren er voorspeld in Rome het afgelopen weekend. De Italianen kregen alleen iets meer dan dat: in tien minuten lagen alle straten vol met hagelstenen.

Bomen vielen om, afval dreef door de straten en mensen vluchtten naar binnen. Mensen in auto's  waren de klos, zij kwamen vast te zitten in een zee van ijsblubber. Metroreizigers hadden het trouwens niet veel beter: trappen veranderden in waterglijbanen, dus ook zij konden niet weg.

Zuid-Frankrijk

Niet alleen de mensen in Rome waren de pineut. Ook in andere delen van het land, en dan vooral in het zuiden, kregen inwoners met de hagelstorm te maken. In de Italiaanse steden Napels en Pescare bleven scholen gisteren gesloten. Die kinderen hadden ijsvrij. Ook in Zuid-Frankrijk was het op sommige plaatsen raak.

23 graden

Opruimers zijn nog lang bezig geweest om alle straten schoon te krijgen. Vandaag is het weer alweer wat normaler. Vanaf donderdag worden er weer temperaturen rond de 23 graden voorspeld. Maar ja, als de Italianen iets hebben geleerd dit weekend, dan is het wel dat voorspellingen niet altijd uitkomen.

 

Anderen lazen ook: Een halve graad maakt veel verschil.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel erg heftig dat je dat moet meemaken als je in Rome woont Duimomlaag Rentweg

dat wil ik niet meemaken hoor!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps