Gijs op de feestkar

Gijs (9) vierde zijn verjaardag op een feestkar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een verjaardagsfeest met slingers en ballonnen, veel taart en je hele familie op visite. Dat klinkt onmogelijk in deze coronatijd. Toch bedacht Gijs uit Ridderkerk een manier waarop dat wél kon: zijn negende verjaardag vierde hij op een speciale feestkar.

Omdat Gijs zijn verjaardag vorig weekend niet wilde overslaan, bedacht hij met zijn ouders een feestelijk plan: als de mensen niet bij hem konden komen, ging hij gewoon zelf naar iedereen toe. Met zijn oma bakte hij vijf taarten en met zijn ouders versierde hij de auto en een aanhanger. Nog even wat lekkers in de kofferbak, een tas op zijn rug voor de cadeaus en de feesttocht kon beginnen. 

Veel taart

Met zijn ouders, broer en zusje reed Gijs zaterdag en zondag ongeveer vijftig kilometer langs zeventien huizen. ‘Als we bij iemand aankwamen belde ik aan en kamen ze naar buiten. Daar bleven we ongeveer tien minuten. Aan de picknicktafel kreeg iedereen een stukje taart’, vertelt Gijs. En dit is natuurlijk dé manier om extra veel taart te eten, zou je denken. Toch deed hij dat niet. ‘Dat is niet gezond, dus ik heb me ingehouden.’

Voor één keer

Gijs heeft een feestelijke dag gehad, maar hoopt dat het volgend jaar toch weer anders kan. ‘Voor een keer is het leuk, maar volgend jaar wil ik gewoon weer thuis een groot feest geven met slingers in de woonkamer. Dan kun je toch wat langer met iemand praten.’

Anderen lazen ook: Bang voor corona: Noor (9) doet online training.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Super slim!!! Ik wil het ook wel!!! Bibi Mulders - Dop Blij Duimomhoog

dat is super cool.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.