Foto ANP

Gironummer voor hulp aan Nederlanders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Gironummers waar je kan storten voor een goed doel worden meestal opengesteld na een grote ramp in het buitenland. Maar deze week opende het Rode Kruis een gironummer voor voedselhulp in Nederland.

Volgens de hulporganisatie zijn er in Nederland steeds meer mensen met geldproblemen. 'Steeds meer gezinnen in Nederland houden niet genoeg geld over om voldoende gezond en gevarieerd voedsel te kopen, zegt Heleen van den Berg van het Rode Kruis. 'Ze eten te weinig of slaan maaltijden over. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen. En dat is natuurlijk heel ongezond.'

Boodschappenkaarten

Met het geld dat via gironummer 5125 wordt ingezameld wil het Rode Kruis onder meer boodschappenkaarten uitdelen. Met zo’n kaart kan een gezin voor 17,50 euro boodschappen doen. In 2022 deelde het Rode Kruis ook al 215.000 van deze kaarten uit. Meer dan 2300 gezinnen staan nu al op een wachtlijst voor zo'n kaart.

Anderen lazen ook: Rode Kruis geen eten aan mensen die baan kwijt zijn

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook