TIME Kid of the Year - Gitanjali Rao

Gitanjali (15) uit Amerika is Kind van het Jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Drie hoeraatjes voor Gitanjali (15) uit Amerika! Ze is door het superstatige Amerikaanse tijdschrift TIME uitgeroepen tot Kind van het Jaar.

Gitanjali heeft die titel niet zomaar gekregen. Ze is wetenschapper en uitvinder, en heeft al een paar behoorlijk slimme dingen bedacht. Bijvoorbeeld een programmaatje op computers dat cyberpesten kan opsporen. En een app die lood in drinkwater kan vinden.

Interview met Angelina Jolie

Gitanjali werd gekozen uit vijfduizend kandidaten. Deze week staat ze op de cover van TIME Magazine. In het tijdschrift staat een interview met haar. Daarvoor werd ze ondervraagd door de bekende actrice Angelina Jolie. Samen met vier andere finalisten wordt Gitanjali volgende week gehuldigd tijdens een speciale tv-uitzending.

Greta: Person of the Year 2019

Het is de eerste keer dat TIME een verkiezing speciaal voor kinderen heeft. Wel roept het tijdschrift al jaren iemand uit tot Persoon van het Jaar. Vorig jaar was dat Greta Thunberg.

Anderen lazen ook: Persoon van het Jaar: Greta Thunberg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook