Grand Canyon Glass Bridge

Nieuwe glazen brug alweer gesloten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Hij was nauwelijks twee weken open, de hoogste glazen brug ter wereld. In korte tijd werd het bijzondere Chinese bouwwerk een publiekstrekker van jewelste. Alleen: nu is-ie alweer gesloten. Waarom eigenlijk?

Grand Canyon Glass BridgeTwee weken geleden werd hij feestelijk geopend. Met zijn 430 meter is de brug een flink stuk groter dan zijn Amerikaanse soortgenoot, de Grand Canyon Skywalk. Die is 21 meter. De Chinese gigant overbrugt twee bergtoppen in een natuurpark in de provincie Hunan. Meteen na de opening stroomden de toeristen toe. Maar nu, nog geen twee weken na de opening, gaat de Glass Bridge al weer dicht. Dat liet de organisatie van de brug weten via Weibo, het Chinese sociale netwerk.
Grand Canyon Glass BridgeStunts
Grote vraag is nu waarom de Glass Bridge precies dicht gaat. De organisatie is daar namelijk vaag over. 'De belangstelling is te groot. Er zijn snel aanpassingen nodig', staat er op Weibo. Maar welke dat dan precies zijn, dat staat er niet bij. Met de stevigheid van het bouwwerk is in ieder geval niets aan de hand, haast de organisatie te melden. Voordat-ie officieel openging werden er nog speciaal stunts uitgehaald op de brug, om het publiek ervan te overtuigen dat hij echt veilig is. Journalisten mochten met zware hamers op het stevige glas slaan. Dat bleef heel. Ook toen er een auto overheen reed gaf de brug geen krimp.

Teleurgesteld
De toeristen die de Glass Bridge hoog op hun verlanglijstje hadden staan en al kaartjes hadden geboekt, zijn zwaar teleurgesteld. 'Ik heb alles al geregeld. Is dit een grap?', reageert iemand op Weibo. Een ander reageert een tikkie nerveus: 'Ik zit al in de trein! Ik kan mijn reisplannen niet omgooien en mijn geld terugkrijgen. Jullie maken dat de wereld hoop verliest. Jullie zijn de grootste bedriegers op aarde.' Wanneer de Glass Bridge weer opengaat? Ook dat is nog een mysterie. 

Grand Canyon Glass Bridge

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou waarom is hij gesloten

Waarom is ie gesloten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps