Foto: Rolf Rosing
TESTTEAM

Glutenvrije pasta proeven met het testteam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ciao! Het is Wereld Pasta Dag en daarom wanen de meedenklezers zich voor even in Italië. Maar vandaag eten ze wel de glutenvrije versie. Buon appetito!

Langwerpige spaghetti, gevulde ravioli of gekrulde fusilli. Pasta komt in allerlei soorten en maten en is overal mee te combineren. Heerlijk, maar ze zitten bomvol tarwe. ‘Daarin zitten gluten en daar krijgen sommige mensen buikpijn van’, weet Sade. Maar dat betekent niet dat zij geen pasta kunnen eten. Deze pasta-experts proberen vier glutenvrije fusilli’s. Zijn ze net zo lekker?

Gele pasta

De eerste pasta is van Jumbo. Eva kijkt even moeilijk naar de kleur, maar vindt ‘m ‘best lekker’. Sade: ‘Het is geel, dat komt vast door het maismeel in plaats van tarwe. Deze is wat zoeter dan normale pasta. Best lekker.’ Omar schraapt ondertussen zijn schaaltje leeg. ‘Lekker, maar een beetje droog’, vindt hij. Jaya is wat kritischer. ‘Het smaakt poederig.’

Verschillende meningen

Daarna is de versie van Albert Heijn aan de beurt. Die lijkt best op de vorige. ‘Deze is ook een beetje uitgerekt’, zegt Omar. ‘En er zitten spikkeltjes op’, zegt Sade. Over één ding zijn ze het eens: de smaak maakt veel goed. Eva: ‘Het heeft een zoute nasmaak, dat vind ik lekker.’

Vijf keer prikken

Het is tijd voor de glutenvrije versie van Grand’ Italia. ‘Deze ziet er nat uit, daar houd ik niet van’, vindt Eva. Jaya is het niet met haar eens. ‘Ik vind dat er juist lekker uitzien. De pasta glanst! Het heeft ook een goede structuur: het is niet slap.’ Omar vindt dat gladde vooral onhandig. ‘Ik moest vijf keer prikken.’ Sade: ‘Deze pasta heeft weinig smaak, maar dat is geen nadeel. Gewone pasta moet je ook op smaak brengen.’

Verdeelde meningen

Bij de pasta van Ekoplaza gebeurt iets opvallends. Eva vindt die zó mooi en lekker, dat ze een 8 geeft. ‘Ze zijn mooi gerold!’ Maar de rest geeft een dikke onvoldoende. ‘Wat veel spikkels!’ roept Sade. ‘Ze zijn ook best klein’, zegt Omar. ‘En heel plakkerig!’ vindt Jaya. De testers leggen hun vork neer. De pasta van Albert Heijn heeft de wedstrijd nipt gewonnen. En de testers hebben hun buik inmiddels vol.

De uitslag

Jumbo lekker vrij van gluten fusilli, 500 gram

1,03 euro
ijfer: 6,8
+ ziet er smakelijk uit
- beetje droog

Grand’ Italia Glutenvrij fusilli, 400 gram 

2,99 euro
Cijfer: 6,9
+ goede structuur
- valt van je vork

Lieke is vrij, 4 granen fusilli, 500 gram (Ekoplaza) 

2,99 euro
Cijfer: 3,9
+ mooi gerold
- te veel spikkels
- plakkerig

TESTWINNAAR:

Albert Heijn vrij van gluten fusilli, 500 gram

1,12 euro
ijfer: 7,1
+ kruidige smaak 
- ziet er uitgerekt uit 

Anderen lazen ook: Karamel-zeezout chocola proeven met het testteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Handig hoor! Ik ben ook glutenvrij. Blij Blij

Ik hou niet van spaghetti

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps