Lili Howick

Goed nieuws: Howick en Lili mogen (voorlopig) blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Howick en Lili mogen voorlopig in Nederland blijven, dat heeft de rechter bepaald. In elk geval tot mei logeren ze bij vrienden van hun moeder.

Deze zomer waren de kinderen uit Amersfoort in het nieuws toen ze met hun moeder het land uit moesten. 

Naar Armenie

Howick en Lili zijn in Rusland geboren. Negen jaar geleden zijn ze met hun moeder Armina illegaal naar Nederland gekomen. Dat betekent dat ze niet de juiste papieren hebben om in Nederland te mogen wonen. In augustus zei de rechter dat ze terug moeten naar Armenië, het land waar hun moeder vandaan komt. Maar de kinderen zijn daar nog nooit geweest.

Uit logeren

De moeder van de twee kinderen wilde niet dat ze naar Armenië gestuurd werden en liet haar kinderen bij bekenden logeren. Ze vertelde niemand waar dat was. Zelf werd ze opgepakt en op het vliegtuig naar Armenië gezet. Na twee weken werden Howick en Lili teruggevonden. Een organisatie die vluchtelingenkinderen opvangt, bracht de kinderen onder op een nieuwe veilige plek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom moeten Lily en Howick het land uit?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben super blij voor ze!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.