Winnaars tijdrit vrouwen

Goede olympische nacht voor Nederlanders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Goedemorgen! Terwijl wij lekker lagen te slapen, deden de Nederlandse sporters dat allesbehalve. Onze helden hebben vannacht wel zes medailles binnengesleept! Vanochtend kwam er daar nog eentje bij. Daarmee schuift ons land in één keer op naar de negende plek op de lijst van medailles.

We hadden tot nu toe niet veel geluk op de Olympische Spelen. Sinds het begin van dit grote sportevenement stond onze stand gisteren op twee zilveren medailles. Vannacht is daar dus verandering in gekomen. Van de zeven nieuwe medailles zijn er twee goud!

Wielrennen

De eerste gouden medaille was voor wielrenster Annemiek van Vleuten. Afgelopen weekend won ze al zilver, maar daar was ze niet echt blij mee. Ze dacht namelijk dat ze eerste was geworden, terwijl er eigenlijk al iemand voor haar over de finish was gekomen. Vannacht was ze dus écht de eerste in de tijdrit voor de vrouwen. Eindelijk die gouden medaille! Het brons was voor Anna van der Breggen. Er stonden dus twee Nederlanders op het podium van de tijdrit voor vrouwen.

Roeien

De andere gouden medaille was voor vier Nederlandse roeiers. Zij wonnen goud bij dubbelvier voor mannen. In die wedstrijd zitten vier mannen in de roeiboot met elk twee riemen (peddels). Ook op de dubbeltwee (twee roeiers met elk twee riemen) wonnen onze sporters. De mannen wonnen zilver en de vrouwen wonnen brons. De vrouwen wonnen ook zilver in de wedstrijd waar vier roeiers met elke één riem in de boot zitten. De tekst gaat verder na de foto. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Dubbelvier Nederlanders

Nog eentje

Vanochtend was het nog even spannend in de tijdrit voor de mannen bij het wielrennen. Tom Dumoulin won hierin net het zilver. We hebben nu in totaal dus tien medailles! 

Anderen lazen ook: De Olympische Spelen in foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook