kinderpostzegels

Goedemiddag! Wilt u Kinderpostzegels?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zit jij in groep 7 of 8? Dikke kans dat je het deze week na schooltijd flink druk hebt. Het is weer tijd voor Kinderpostzegels!

De allereerste Kinderpostzegels van het jaar werden dinsdagochtend besteld door presentatrice Linda de Mol. Luca (12) belde bij haar aan in Naarden. Luca moest met haar moeder onderduiken in een speciaal huis voor moeder met kinderen die te maken hebben gehad met mishandeling. Zij kreeg zelf steun van de organisatie van de Kinderpostzegels.

postzegelsLuca en Linda (Foto ANP)

Dit jaar gaan ongeveer 160.000 kinderen vanaf woensdag langs de deuren om Kinderpostzegels en kaarten te verkopen voor het goede doel. Op de zegels staan dit jaar afbeeldingen van de stripfiguren Jan, Jans en de kinderen. Dat is een eerbetoon aan de tekenaar Jan Kruis, die in januari is overleden.

Miljoenen

De Kinderpostzegelactie bestaat al sinds 1924 en levert elk jaar miljoenen op voor het goede doel. Wel daalt de opbrengst een beetje, omdat er steeds minder scholen aan meedoen. Vorig jaar leverde de actie 9,3 miljoen op, drie jaar eerder was dat nog 11,6 miljoen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Postzegel reist recordafstand of Hond draait door om post.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ga het ook doen want het lijkt me leuk en ook om de prijs voor het meest opgehaald per kind Blij Blij Juichen Duimomhoog echt leuk ik ga zoveel mogelijk lopen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.