Beeld ANP

Golfer raakt zijn vader met balletje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Staan jouw ouders bij jou langs de kant als je een sportwedstrijd hebt? De vader van professioneel golfer Rory McIlroy slaat in elk geval geen wedstrijd van zijn zoon over. Maar daar werd hij gisteren door zijn zoon voor ‘bedankt’ met een golfbal die keihard tegen zijn been kwam. Foutje!

Dat gebeurde tijdens het beroemde Masters-toernooi in de Amerikaanse staat Georgia. De 31-jarige Noord-Ierse golfer Rory McIlroy sloeg een bal met een flinke klap weg. Zo'n 150 meter verderop raakte die de kuit van zijn vader.

Kaarsrecht

Het was het perfecte schot’, zegt McIlroy later over de bal. ‘Het was kaarsrecht, en gelukkig liep mijn vader snel weer gewoon weg.’

Hantekening

Golfers geven vaak een handschoen met handtekening weg als zij toeschouwers raken met een golfbal. Zo bieden ze hun excuses aan. Of de vader van McIlroy daar op zit te wachten is nog maar de vraag.  Macllroy daarover: ‘Ik kan een zak bevroren erwten voor hem signeren, als hij wil.’

Anderen lazen ook: Alligator op de golfbaan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook