Waardeer het. Repareer het.

'Gooi kapotte spullen niet weg, laat ze repareren'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Die rugzak met een scheurtje, een jas met een stukke rits, speelgoed met een barst? De meeste mensen gooien kapotte spullen meteen weg. De boodschap van een nieuwe campagne is dan ook: geef je spullen een tweede leven en laat ze repareren.

Nederlanders gooien samen veel waardevolle spullen weg. Volgens de Stichting Ideële Reclame (SIRE) is dat gemiddeld per persoon per jaar: 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo meubels en speelgoed. 

Nederlanders zouden pas aan repareren denken als een nieuw apparaat 100 euro of meer kost. En dat is zonde, want zo gooien we spullen weg die na een kleine reparatie nog prima te gebruiken zijn.

Fietsenmaker

Na #doeslief! begint SIRE daarom een nieuwe campagne: Waardeer het. Repareer het. Of het nou een fiets, een kapotte koffer of een spijkerbroek met een gat is, heel veel dingen kunnen gewoon gemaakt worden. Door jezelf, een handige buurvrouw of door een fietsenmaker of een kleermaker.

Zelf doen

Voor iedereen die zelf niet handig is met een naaimachine of soldeerbout, is er een website waar je hulp en advies krijgt over het repareren van kleding en spullen. Dat scheelt niet alleen veel geld, maar ook veel troep op onze afvalberg.

Dit is een van de filmpjes bij de campagne: 

Anderen lazen ook: Sire: 'Wees allemaal wat liever voor elkaar!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ga ik niet zeggen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.