Goud in gelukswater

Goud in gelukswater

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

De beste zwemmers van Europa waren afgelopen week in Londen voor het EK. Ranomi Kromowidjojo heeft het supergoed gedaan. Ze ging met liefst vijf plakken naar huis. Daarvan was er één wel héél bijzonder.

Zondag - op de laatste dag van het toernooi - won ze namelijk goud op de 50 meter vrij. Ze zwom een tijd van 24.07 seconden. Nooit eerder was iemand tijdens het EK zó snel. Een kampioensrecord! Het is Kromowidjojo's eerste individuele prijs op een EK. En daar is ze superblij mee, vertelde ze aan de NOS: 'Goud op de Spelen, WK-goud, WK kortebaan-goud , EK kortebaan-goud. En nu eindelijk EK langebaan-goud. Dit geeft wel een lekker gevoel.'

Goud, zilver, brons
Eerder deze week won Kromowidjojo nog twee gouden plakken, met de dames-estafetteploeg. Verder veroverde ze zilver op de 100 meter vrije slag en brons op de 4 x 200 vrij. 

Gelukswater
Het zwembad in Londen is een speciale plek voor Kromowidjojo. Vier jaar geleden werden in dit water de Olympische Spelen gehouden en won ze maar liefst twee gouden plakken. Over minder dan drie maanden zijn de Zomerspelen in Brazilië. Als Kromowidjojo blijft zwemmen zoals ze nu doet, komen er vast nog veel meer medailles bij. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons via FacebookWhatsApp of Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.