ANP

Goud, goud en nog meer goud

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet één, niet twee... maar een heleboel. Van hockey tot turnen en van roeien tot wielrennen: Nederlandse topsporters eindigde dit weekend bovenaan.

Zondag wonnen de hockeydames goud in Londen. Het is de 11e keer dat het team wereldkampioen is geworden. Ierland had in de wk-finale geen schijn van kans. Nederland won met 6-0.

ANP

Niet alleen in Londen, ook in Berlijn en Glasgow (Schotland) worden belangrijke wedstrijden gehouden. Van 2 tot en met 12 augustus zijn daar Europese kampioenschappen atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon. Een paar overwinningen op een rij:

Sanne Wevers

Vlak voor de overwinning van de hockeysters, veroverde Sanne Wevers goud op de balk. De 26-jarige turnster werd twee jaar geleden olympisch kampioen, maar EK-goud won ze nog niet eerder. Zaterdag haalde ze al wel een bronzen medaille. Met de Nederlandse ploeg werd ze derde in de teamfinale.

ANP

Matthijs Büchli

Misschien heb je nog nooit van hem gehoord, maar Matthijs Büchli werd zaterdag Europees kampioen baanwielrennen op de kilometer tijdrit. Vier jaar geleden won hij ook al een gouden EK-medaille, toch was de 25-jarige wielrenner verbaasd met zijn overwinning.

ANP

Marieke Keijser en Ilse Paulis

En tot slot: roeien! Marieke Keijser en Ilse Paulis wonnen zondag het onderdeel de lichte dubbeltwee. Zaterdag vielen de Nederlandse roeisters ook al in de prijzen: drie keer brons en twee keer zilver. Nu kunnen ze daar een gouden medaille aan toevoegen.

EPA

Anderen lazen ook: Oranje onder 17 wint EK.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb alles gekeken.

mooie artikels maar er zijn er niet genoeg
te veel sportartikels

jullie krant is meeega goed geschreven

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.