CPNB

Goud voor Gips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Tijdens het Kinderboekenbal gisterenavond in Haarlem stoof presentator Bart Meijer in een scootmobiel het podium op, las Dolf Verroen voor uit het Kinderboekenweekgeschenk, zong het Kinderen voor Kinderen-koor de longen uit het lijf en ging Anna Woltz ervandoor met de Gouden Griffel voor haar boek Gips. 'Ik ben ongelooflijk blij!'

Geen zorgen, met Bart was niets mis. Maar het thema van de Kinderboekenweek is 'Voor altijd jong' en dus draaide het gisteren allemaal om opa's en oma's. Gouden Griffel-winnaar Anna Woltz had het ook over familie in haar speech. Zij bedankte haar zus Sara die trauma-chirurg is. 'Zonder haar had ik Gips nooit kunnen schrijven.'
Anna Woltz wint Gouden Griffel met Gips, Bart Meijer presentator
Broodje kroket
Anna Woltz wint Gouden Griffel met GipsGips gaat over Fitz die plotseling in het ziekenhuis belandt als haar zus Bente door een fietsongeluk haar vingertopje verliest. Ze besluit te verdwalen en in de lift ontmoet ze Adam, een jongen vol geheimen. Ze sluiten een weddenschap af om een broodje kroket. Zo rolt Fitz in het vreemdste etmaal van haar leven, waarin ze ontzettend verliefd wordt en het gaat sneeuwen als nooit tevoren.

Verliefd
Woltz bekende dat ze eigenlijk zou willen dat het buiten zou sneeuwen. Net zoals in haar boek. Dan zou ze een groot hart tekenen voor haar nieuwe vriendje. Net zoals Fitz deed in Gips. (Foto's Chris van Houts - CPNB)

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 16 oktober. Het kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen en Charlotte Dematons (ill.) krijg je  cadeau als je in de boekwinkel voor minimaal tien euro kinderboeken koopt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoi ik zit in het gips kan ze ook een boek schrijven over het dragen van gips of tips en weetjes over gips ik kom er niet meer over uit wat ik moet doen!
wie helpt mij? Rentweg Duimomlaag Oeps Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.