Gouden Boekenstapel voor Carry Slee met Vajèn van den Bosch en Lennart Timmerman

Gouden Boekenstapel voor Carry Slee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Jij hebt vast wel een boek van Carry Slee in je kast staan of er in ieder geval eentje gelezen. Dat kan bijna niet anders, want van de schrijfster zijn meer dan vijf miljoen boeken verkocht. Een enorm aantal waarvoor ze vandaag de Gouden Boekenstapel kreeg.

Het was voor Carry Slee vast even zoeken naar een plekje voor deze boekenprijs. Eerder won Carry Slee al negen keer de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de prijs van de Jonge Jury. Ze werd populair met haar boeken over heftige onderwerpen als discriminatie, drugs en pesten. En vandaag kreeg ze dus de Gouden Boekenstapel voor de verkoop van meer dan vijf miljoen boeken. Volgens boekenorganisatie CPNB 'een krankzinnig aantal voor een Nederlandse auteur'.

Verrassing!
Carry Slee werd met de prijs verrast door acteer- en presentatieduo Vajèn van den Bosch en Lennart Timmerman. Vajèn van den Bosch is onder andere bekend van SpangaS, The Voice Kids en de nieuwe bioscoopfilm Hart Beat en Lennart Timmerman van SpangaS en zijn rol in de boekverfilming van Razend, een boek van Carry Slee. Vorig jaar september begon het duo met het presenteren van het online programma Carry Slee TV, dat gelijktijd gelanceerd werd met het boek Kapot.

Wist je dat:
- Carry Slee in totaal 85 titels heeft geschreven? Dat zijn er gemiddeld drie per jaar.
- Carry Slee onder het pseudoniem Anne Mileau nóg drie andere boeken schreef?
- Carry Slee in 1999 het Kinderboekenweekgeschenk Bikkels schreef?
- vier van haar jeugdboeken tot musicals zijn bewerkt? Dat zijn Hot or Not, Afblijven en Spijt! In januari 2017 vindt de première plaats van de nieuwste theatermusical Razend.
- acht van haar boeken zijn verfilmd? Namelijk Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser, Razend, Spijt!, Pijnstillers en Kappen (draait vanaf half december in de Nederlandse bioscopen)
- zelf kind is van gescheiden ouders? Dat hielp haar bij het schrijven van Kapot.
- Carry Slee ook voor volwassenen schrijft? Moederkruid was in 2001 haar eerste boek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook