Lampje van Annet Schaap wint Gouden Griffel 2018

Gouden Griffel voor Lampje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Ze illustreerde al bijna tweehonderd kinderboeken, maar schreef er pas eentje. Maar wat voor één: Lampje. Annet Schaap won met dit boek dinsdagavond de Gouden Griffel.

Griffels en Penselen 2018Lampje won dit jaar al de Woutertje Pieterse Prijs en de Nienke van Hichtum-prijs en nu dus ook de allerbekendste kinderboekenprijs: de Gouden Griffel. Maar ondanks al die prijzen was Annet Schaap weer erg ontroerd: 'Er is al zoveel moois met Lampje gebeurd en dan gebeurt nu dit, het allermooiste.' Het met goud bekroonde boek gaat over een dochter van een vuurtorenwachter die vergeten is lucifers te kopen. Precies die nacht breekt er een storm los. Lampje rent over de glibberige stenen naar het dorp, maar het is te laat. Er botst een schip op de rotsen...

Kinderboekenbal

De Gouden Griffel werd uitgereikt op het Kinderboekenbal in Amsterdam en met dit feest is nu ook officieel de 64ste Kinderboekenweek geopend. Kinderen voor Kinderen zongen en dansten hun nieuwe single Kom erbij! , geschreven door Edward van de Vendel. Eregasten waren Kinderboekenweekgeschenk-schrijver Jozua Douglas en de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek Milja Praagman. Presentator Thomas van Luyn (van Studio Snugger) praatte, danste en zong de boel bij elkaar. 

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 14 oktober en heeft als thema vriendschap en als motto Kom erbij.

Anderen lazen ook: Woutertje Pieterse Prijs voor Lampje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Super leuk!!
Ik kan me alles van vorig jaar nog herinderen!!

Hoi hoi
Ik wil het boek graag lezen maar ik weet niet waar je het koopt ???
Weet iemand dat

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.