gouden griffel voor Naar het noorden van Koos Meinderts

Gouden Griffel voor oorlogsboek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De prijs voor het beste Nederlandste kinderboek gaat naar Koos Meinderts voor het oorlogsboek Naar het noorden. Meinderts ontving de Gouden Griffel op Het Knikkende Knieën Kinderboekenbal: de start van de Kinderboekenweek!

De Griffel-jury was zeer onder de indruk van Naar het noorden. In dit oorlogsboek komt Jaap tijdens de hongerwinter terecht in Friesland. ‘Meinderts maakt de steeds hevige honger en kou voelbaar. Het is een prachtig boek met een gedurfd slot.’gouden griffel voor Naar het noorden van Koos MeindertsKoos Meinderts maakt al sinds 1983 kinderboeken. De meeste zijn geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg. Het is de eerste keer dat Meinderts deze belangrijke kinderboekenprijs wint.

In de Amsterdamse Stadsschouwburg werd de 63ste Kinderboekenweek feestelijk geopend met optredens van Victor Mids en Kinderen voor Kinderen. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 15 oktober en heeft als motto Gruwelijk Eng!Start van de Kinderboekenweek met het Knikkende Knieën Kinderboekenbal In de krant (verschijningsdatum 5 oktober 2017) lees je meer over het Kinderboekenbal. Kidsweek-reporter Marit (11) was erbij!

Start van de Kinderboekenweek met het Knikkende Knieën Kinderboekenbal

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderboekenweekgeschenk 2017 of Kinderboekenweek 2017: dat wordt griezelen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook