gouden koets gouden dagen

Gouden Koets rijdt speciaal voor eenzame ouderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In IJsselstein kunnen eenzame ouderen vanaf vandaag gebruik maken van De Gouden Koets. Niet de echte, maar een auto van stichting Gouden Dagen. Het doel? Ervoor zorgen dat ouderen minder alleen zijn.

De Gouden Koets lijkt door de vele stickers erg op de echte gouden koets van de koninklijke familie. Alleen net als de echte gouden koets mag dit karretje niet zomaar of door iedereen worden gebruikt. Hij is bedoeld voor leuke, nuttige en sociale uitjes naar de (super)markt, het terras of een tuincentrum. Vanaf vandaag kunnen thuiswonende ouderen en bewoners van verzorgingscentra in IJsselstein voor 1,50 euro gebruik maken van de blinkende wagen.

Door heel Nederland

Jan Romme, van de stichting Gouden Dagen: 'De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig thuis te wonen. Of ze dan nog de deur uit kunnen, valt onder de eigen verantwoordelijkheid. Helaas is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. Met De Gouden Koets willen wij daar niet alleen in IJsselstein verandering in brengen. Het is de bedoeling dat de koets in alle plaatsen in Nederland gaat rijden.'

De koets was vandaag voor het eerst te zien bij woonzorgcentrum Ewoud en werd onthuld door de burgemeester, Patrick van Domburg. Daarna reden de eerste ouderen naar de Albert Heijn waar ze koffie met gebak kregen. Ook kregen ze hulp bij het doen van hun boodschappen.

Anderen lazen ook: 7 weetjes over Prinsjesdag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps