Gouden Penseel voor Fabeldieren

Gouden Penseel voor Fabeldieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Het griezelprentenboek Fabeldieren met tekeningen van Ludwig Volbeda heeft het Gouden Penseel 2018 gewonnen: het kinderboek met de allermooiste tekeningen.

Gouden Penseel voor FabeldierenFabeldieren is geschreven door Floortje Zwigtman en geïllustreerd door Ludwig Volbeda. Zijn illustraties zijn nu bekroond met het Gouden Penseel, een belangrijke kinderboekenprijs. Het boek is enorm groot en staat vol vreemde beesten; van trolkatten, weerberen, hellehonden tot zonnevogels. Sla je het open, dan sta je oog in oog met een gruwelijk monster. Gele ogen, scherpe tanden, een slangentong en een woeste kop waar vissen, wieren en ander ongedierte uitgroeit. Alsof het je waarschuwt: durf jij wel verder?

Perfect kloppende fabeldieren

Gouden Penseel voor FabeldierenDe dieren in deze encyclopedie zijn niet verzonnen, maar komen uit verhalen die over de hele wereld verteld worden. Ludwig Volbeda bekeek heel veel boeken en oude kunstvoorwerpen, om te zorgen dat alle details precies kloppen. In het boek krijg je ook praktische tips. Ga je in Rusland naar een badhuis? Neem dan een cadeautje mee voor de bannik, een trollerig baasje dat de baden schoonhoudt. En als een Japanse kappa je uitdaagt voor een potje worstelen? Maak dan altijd een buiging. Dan doet hij dat ook, loopt het water uit zijn hoofd en verliest hij zijn superkracht!

De Fabeldieren-illustraties van Ludwig Volbeda zijn tot en met 10 februari 2019 te bewonderen in het Rijksmuseum.

 

Anderen lazen ook: Dit zijn de beste historische kinderboeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps