ANP

Gouden toiletpot gestolen uit Engels paleis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wat is het toppunt van luxe? Poepen op een gouden wc! Dat is waarschijnlijk wat een Britse dief dacht. Dit weekend werd tijdens een inbraak in het Blenheim Palace een gouden toiletpot gestolen.

De toiletpot is een kunstwerk van Italiaan Maurizio Cattelan. En niet zomaar eentje: een peperdure! De poepchique wc is ongeveer één miljoen euro waard. Het kunstwerk, waar bezoekers écht op mogen plassen en poepen, stond pas twee dagen in het paleis…

Gesloten

De wc weegt in totaal 103 kilo: hartstikke zwaar om te stelen dus. Het is nog niet duidelijk wie de gouden toiletpot heeft gestolen. Het Blenheim Palace is daarom gesloten voor bezoekers. De politie wil de inbraak eerst tot op de bodem uitzoeken.

Guggenheim

De toiletpot werd in 2016 gemaakt voor het Guggenheim Museum in New York. Hier was de wc gelijk een groot succes: duizenden mensen stonden in de rij om hem te gebruiken. Iedere bezoeker mocht precies drie minuten op de wc zitten, terwijl een bewaker buiten stond te wachten. Een snelle plas dus! 

Anderen lazen ook: President Trump krijgt gouden toiletpot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

LOL, super grampig, btw, GELOOF IN DE OE-GOD!! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Echt ongelofelijk hoe die kan worden gestolen Oeps Rentweg

we houden hier ons project over dus heb ik mijn wc goud geverfd.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.