goudjacht

Goudkoorts in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ergens in Amsterdam liggen twee goudklompjes verborgen. Dat is niet voor het eerst. Twee jaar geleden gebeurde dat ook al.

Voor het einde van de week moeten de goudklompjes gevonden zijn. Iedereen die het leuk vindt om mee te doen, mag en kan meedoen met deze zoekactie. Het is niet alleen maar leuk, maar ook nog eens leerzaam.

De mensen die deze speurtocht hebben bedacht zijn van het bedrijf Gold Rush. Zij hopen dat de 'goudjagers' door de zoektocht ook gaan nadenken over de minder mooie kanten van Nederland, zoals bijvoorbeeld het slavernijverleden. 

Hints

Er is goed over de goudjacht nagedacht. Op de Facebookpagina wordt iedere dag om 12.00 uur een hint gegeven. Hierdoor kom je niet alleen langs historische plekken. Je leert zo ook meer over de geschiedenis van ons land. Zoals dus de slavernij en het kolonialisme. 

500 euro

De goudklompen hebben een waarde van ongeveer 500 euro. De gelukkige vinders mogen kiezen wat ze met het goud doen. Ze mogen het zelf houden, maar ze kunnen het ook doneren aan een organisatie die mensen meer wil leren over het slavernijverleden.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Goudklomp gevonden en Op zoek naar goud.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.