Goudvis krijgt hersenoperatie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een dierenarts in Australië had laatst een bijzondere patiënt op zijn operatietafel liggen. Geen kat of konijn, maar een goudvis met een tumor in zijn hoofd. De operatie ging goed en de vis zwemt weer vrolijk in zijn vijver. 

Goudvis George was al tien jaar oud toen zijn baasjes de grote bult op zijn hoofd ontdekten. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om hem een spuitje te geven en vroegen de dierenarts in Melbourne om hulp. Die opereerde George vorige week donderdag.

Pijnstillers
De operatie duurde een uur. Via een buisje kreeg George vers vijverwater over zijn kieuwen, zodat hij niet zou uitdrogen. Met een medicijn werd hij in slaap gebracht. Zo kon de dokter de tumor weghalen zonder dat George het merkte. Daarna is de wond gehecht en gelijmd. Met een voorraadje pijnstillers mocht George weer naar huis om aan te sterken.

Twintig jaar
Nu zwemt George weer vrolijk tussen zijn vriendjes in de vijver. Aan de operatie zat een prijskaartje van meer dan 150 euro. Maar volgens de dokter is George nu zo gezond dat hij nog wel twintig jaar kan leven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Fijn , ik vind het geweldig Juichen Juichen Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij

leuk maar ook zielig

de eigenaar moet wel heel veel van zijn vis houden Blij

hee!! zo cool nooit van een vissen operatie gehoord

Ik heb het gehoord en ik dacht "Hoe kan dat? Dat zal wel een hele moeilijke operatie zijn geweest." Ik denk dat niemand op de wereld zoveel moeite heeft gedaan als hij! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen ...

ah het is echt zooo zeilig Duimomhoog

Ik vind het geweldig dat hij zoveel overheeft voor een vis

'k had 't gehoord op de radio! echt nicee niet van die tumor maar dat dat kan Vraagtzichaf

Vraagtzichaf Dat ze zoiets kunnen!!

Hoe is die tumor dan in zijn hersens gekomen? Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf [[scoop2] Vraagtzichaf ] [[scoop2 Vraagtzichaf ]] Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik vond het leuk om het te lezen en te horen. Rentweg Vraagtzichaf Duimomlaag Juichen Oeps Blij Duimomhoog Duimomhoog Juichen Vraagtzichaf Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

Wow, wat een dierenvriend! Ook echt lief van hem! Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

Zielig, maar fijn dat het arme visje is geopereerd met succes! Blij Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.