Goudvis

Goudvisjacht in Arnhem

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Tientallen mensen liepen gisteren met schepnetjes langs de Sint Jansbeek in Arnhem. Ze probeerden de goudvissen te vangen, die eerder dit jaar in de beek waren losgelaten.

Na urenlang zoeken vonden de speurders één goudvisje dat de naam Nemo kreeg. Hij mag verder leven in een aquarium in een Arnhems café.

Uitsterven

In januari zijn de elf goudvissen voor de lol in de beek gegooid. Dat mag niet van de RVO, een organisatie van de regering. Goudvissen komen oorspronkelijk niet voor in Nederlandse beken en rivieren. Volgens deskundigen is het daarom niet goed dat ze gaan paren met andere vissoorten. Die soorten zouden daardoor verzwakken en uitsterven.

Reigers

Daarom moesten de mensen die de goudvissen in het water gooiden, ze ook weer vangen. Maar meer dan één oranje visje vonden ze niet. Een natuuronderzoeker vertelde aan Omroep Gelderland  dat ze waarschijnlijk opgegeten zijn door reigers, snoeken en baarzen. De RVO gaat toch ook zelf op jacht. Niet met schepnetjes, maar met professionele apparatuur. Hoe de zoektocht gister ging? Dat kun je bekijken in dit filmpje:

Anderen lazen ook: Stuur je vis op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook