Foto: Kidsweek
stelling

Govrien over BN'ers en het goede voorbeeld geven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Wat krijg je als een leeuw en een tijger paren? Een lijger. In het wild komen die niet voor, want leeuwen en tijgers wonen in verschillende gebieden. Ze komen elkaar dus nooit tegen. Toch bestaan lijgers, omdat ze worden gefokt. Mensen gaan er graag mee op de foto. Hartstikke stoer, vond ook voetballer en rapper Memphis Depay. Een tijdje geleden zette hij een foto van zichzelf met een lijger op Instagram. Deze week verscheen het dier zelfs in zijn nieuwste videoclip!  

Zielig  
Dierenorganisaties zijn woest. De voetballer moet zich schamen, vinden zij. Door met lijgers te poseren, steun je dat de dieren worden gefokt. Terwijl dat heel zielig is! Lijgers hebben vaak problemen met hun gezondheid en gedrag. En dan worden ze ook nog eens voor bakken met geld verkocht. Allemaal voor zo’n ‘stoere’ foto! Dat moet stoppen, vinden de dierenorganisaties. Tot zover ben ik het met hen eens. Maar, zo zeggen ze ook, bekende mensen moeten het goede voorbeeld geven. En dat vind ik dan weer onzin. Natuurlijk is het zielig. Lijgers moeten niet worden gefokt en BN’ers moeten niet met die dieren poseren, net als jij en ik. Maar een voorbeeldfunctie? Welnee, iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf. Een BN’er ook. Die is niet beter of slechter dan wij. En dus moeten ze zich aan precies dezelfde regels houden.  


Stelling: ‘Bekende Nederlanders hoeven géén voorbeeld te zijn.’  


Pleun (9): Eens  
‘Eigenlijk vind ik dat iedereen altijd het goede moet doen. We moeten dus allemaal het goede voorbeeld geven. Bekende Nederlanders hoeven dat niet meer te doen dan andere mensen. Maar ik vind het wel zielig voor die dieren!’  


Laurens (11): Eens 
‘BN’ers hoeven niet per se het goede voorbeeld te geven. Ze moeten gewoon hun eigen leven leiden. Zolang ze maar niets ergs doen, zoals Memphis Depay. Die moet niet met een lijger poseren. BN’ers moeten zich wel aan de regels houden.’  

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens, want hij moet de lijger met rust laten

Een beetje eens. Soms moeten ze wel het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld als iemand stout doet. Dan moeten ze het goede voorbeeld geven door sorry te zeggen en zo...

bekende Nederlanders moeten best een
voorbeeld zijn maar andere mensen ook
eigenlijk moet iedereen een goede voorbeeld zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.