Gevaarlijk spelen moet kunnen

Govrien over gevaarlijk spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Pas op voor je knieën! Let op je nieuwe dure broek! Val niet! Zet een helmpje op!’ Waarschijnlijk roepen je ouders dit soort dingen nogal vaak. Helemaal fout, vindt VeiligheidNL. Ouders zijn veel te voorzichtig. En kinderen worden daar alleen maar bang en onzeker van. Daarom begint deze week een campagne met als boodschap: kinderen mogen best wat meer risico lopen. Want dat is goed voor je lichaam én geest. Je leert risico’s in te schatten en voor jezelf te zorgen. Ook krijg je er meer zelfvertrouwen van.  

Bungelen aan de dakgoot
Daar ben ik het helemaal mee eens. Zelf was ik vroeger áltijd kwijt. Meestal zat ik in het topje van een boom, klom ik over de dakgoot van ons huis, of stookte ik stiekem een vuurtje. Natuurlijk brak ik weleens een arm. En ook weleens een been. Toch kan ik me niet herinneren dat mijn ouders er erg paniekerig over deden. Hoe ik was geworden als ze dat wél waren geweest, weet ik natuurlijk niet. Maar ik zou het héél jammer vinden als ik nooit de top van een boom had gezien. Of onze dakgoot! Van dat laatste heb ik trouwens wel een beetje spijt, dat was misschien weer net iets té gevaarlijk.


Stelling: een beetje gevaarlijk spelen is veel beter (en leuker)!   


JensJens (9): Eens 
‘Mijn ouders zijn best wel streng. Ik mag bijvoorbeeld geen vuurtje stoken of met messen spelen. Dat vind ik wel jammer, want zo leer ik het nooit terwijl ik later bij de politie wil. Soms doe ik toch dingen die niet mogen, maar ik zeg niet wat want mijn vader leest de Kidsweek ook.’  

 

 


JulieJulie (10): Eens
‘Zelf wil ik nooit gevaarlijke dingen doen, meestal ga ik voetballen of verstoppertje doen. Soms klim ik in een boom, maar niet te hoog. Dat mag van mijn ouders. Ik vind dat kinderen best gevaarlijke dingen mogen doen maar niet te vaak. En als ze het willen, moeten ze het wel even vragen.’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat je best iets gevaarlijkst mag doen omdat je ook dan van de risicos kan leren maar niet te veel

ik vind dat je wel hoog in de bomen mag klimmen en een beetje gevaarlijke dingen doen mijn broertje je klimt ook helemaal naar de top van de boom dat is leuk om te doen

Gevaarlijk? Nee, natuurlijk niet! Duimomlaag Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.