Beeld: Kidsweek

Govrien over ouders op sportvelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

‘Kom op, schieten, nú!’ Of: ‘Die had je moeten hebben!’ Of: ‘Hé joh, scheids, dat was buitenspel!’ Nu kinderen weer mogen sporten valt één ding op. Het is veel rustiger langs de lijn, nu de ouders daar niet mogen staan vanwege corona. Er schallen geen aanmoedigingen, tips en frustraties meer over de velden. Nou ja, alleen die van de coach dan. 


Nieuwe inzichten

Hoewel de coronacrisis een grote ramp is, levert het ook nieuwe inzichten op. Zoals deze: sporten is eigenlijk veel leuker zonder ouders langs de lijn! Daar kunnen we van leren, vind ik. Laten we ouders voorgoed verbieden op de sportvelden. Trek een rode lijn bij de parkeerplaats, waar ouders niet overheen mogen. En laat ze daar achter, terwijl jullie lekker gaan trainen of een wedstrijd spelen. Het lijkt mij in elk geval héérlijk om te sporten zonder al die korte lontjes en goedbedoelde tips. Sporten zonder ouders geeft niet alleen minder stress en herrie, je wordt er vast ook beter van. Eindelijk kun je de aanwijzingen van je coach horen! 


Stelling: Ouders moeten voorgoed worden verbannen van het sportveld! 

Douwe (11): Oneens

‘Ik zit op krav maga en heb geen ervaring met schreeuwende ouders. Ik vind ze wel langs de lijn mogen staan als ze zich gedragen. Maar als ze schreeuwen moeten ze van het veld af. Het lijkt me heel vervelend, ze zetten je dan gewoon voor gek. En ze weten er vaak ook nog eens niks van.’ 


Féline (9): Oneens 

‘Het lijkt me raar om ouders te verbieden om bij het sportveld te staan. Er vast ook kinderen die juist graag willen dat hun ouders komen kijken naar een wedstrijd. Ik vind dat aanmoedigen mag, als anderen er geen last van hebben. Als het irritant wordt, moeten ouders een waarschuwing of boete krijgen.’ 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

OMG ik zit in kidsweek!

ik vind het oké als je kijken maar niet te veel met het spel te bemoeien want dat is heel iritant w

oneens, want als je ouders aanmoedigen dan wil je laten zien dat je het goed doet en doe je het uiteindelijk ook beter!

Oneens ook al word het soms irritant

Ik vind het gewoon goed dat ze op het sportveld zijn. Je mag toch sporten?

Oneens waarom zouden ouders niet mogen komen is toch leuk.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.