Grace heeft de zwarte band gehaald

Grace (6) heeft de zwarte band in karate

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Met Grace (6) wil je geen ruzie maken. Het meisje uit het Britse plaatsje Hebburn heeft de zwarte band in karate. Ze is de jongste van Groot-Brittannië, én Europa, die dit heeft!

Grace begon met karate toen ze vier jaar oud was. Ze traint twee keer per week met andere kinderen en volwassenen. Twee weken geleden had ze haar examen voor de zwarte band. Ze moest laten zien wat ze kan, en kreeg een toets over het menselijk lichaam. Ze slaagde voor allebei.

Zwarte band halen

Iemand die aan karate doet heet een karateka. De band die een karateka draagt, laat zien hoe goed iemand is. Iedereen begint met een witte band. Daarna komen de gele, oranje, groene, blauwe en bruine band. Wie die allemaal al heeft, mag proberen de zwarte band te halen.

Grootmeester worden

Iemand met de zwarte band is dus heel goed in karate. Maar daar houdt het niet bij op. Je kunt ook nog extra strepen op je band verdienen. Uiteindelijk hoopt Grace grootmeester te worden, maar daar moet ze nog jaren voor trainen. Ondertussen wil ze andere kinderen helpen hun banden te halen, vertelde ze aan de Britse krant The Telegraph.

Anderen lazen ook: Sportende kinderen vinden spelen belangrijker dan winnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt het super knap want Grace is nog maar 6 en dat is nog zo jong.

Dit geeft echt zelfvertrouwen in mensen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.