Grammy-record voor Beyoncé, Harry wint Beste Album

Zangeres Beyoncé is sinds gisteravond de artiest met de meeste Grammy-beeldjes ter wereld. Maar Harry Styles ging er met een héél belangrijke Grammy vandoor.

Door Judie Jaspers
Grammy-record voor Beyoncé, Harry wint Beste Album

De Grammy's zijn de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Je kunt ze vergelijken met Oscars voor de filmwereld. De Grammy's worden elk jaar uitgereikt in de Verenigde Staten. Beyoncé had er al aardig wat van in haar kast staan, maar gisteren mocht ze er nog vier mee naar huis nemen. Daardoor komt de Grammy-teller van de 41-jarige zangeres nu op 32 te staan.

Oude record: 31 beeldjes

Daarmee heeft ze het oude record verbroken van 31 Grammy's. Dat was in handen van een Hongaarse dirigent, die in 1997 overleed.

Beste Album: Harry's House

Toch gingen er ook een paar prijzen aan Queen Bey voorbij. De prijs voor Song of the Year (liedje van het jaar) ging naar Bonnie Raitt en Lizzo won Record of the Year (best opgenomen liedje van het jaar). Harry Styles won de Grammy die door veel mensen als de allerbelangrijkste wordt gezien: de Britse zanger ging naar huis met het beeldje voor Album of the Year voor zijn album Harry's House.

Beyonce bij de Grammys-GettyImages