Foto: ANP

Grapperhaus mag blijven als minister

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Normaal gesproken is minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) in het nieuws omdat hij regels handhaaft, maar deze week gebeurde dat omdat hij zich er zelf niet aan hield. Op foto’s van zijn bruiloft is te zien dat gasten geen afstand hielden en dat hij handen schudde. Woensdag moest hij zich daar in de Tweede Kamer voor verantwoorden.

De minister zei woensdagavond tot laat dat hij de coronamaatregelen op zijn eigen bruiloft vorig weekend niet had mogen overtreden. Op foto's, vrijgegeven door Shownieuws, is te zien dat mensen erg dicht bij elkaar stonden, dat Grapperhaus zijn schoonmoeder knuffelde en dat er handen werden geschud. En dat mag allemaal niet volgens de coronamaatregelen.

Geen goed voorbeeld

Sommige Kamerleden zijn boos en vinden Grapperhaus niet meer geloofwaardig is als minister van Justitie en Veiligheid. Hij heeft de coronaregels zelf ingevoerd en geeft politieagenten en andere controleurs de taak om boetes uit te delen aan mensen die zich er niet aan houden. Dan is het gek dat de minister diezelfde regels zelf wél overtreed. Als minister moet je het goede voorbeeld geven, vinden zij. En dat deed hij nu niet.

Verdrietig

Tijdens het debat in de Tweede Kamer bood Grapperhaus voor de tweede keer zijn excuses aan. Hij was er ook een beetje verdrietig van. 'We hebben er thuis over gesproken. We zeiden tegen elkaar: "Hadden we de bruiloft maar met z'n tweeën gedaan.''' 

Nog een kans

Premier Rutte heeft de minister altijd gesteund. Volgens hem zijn de excuses van Grapperhaus genoeg om door te mogen gaan als minister. Uiteindelijk vonden de meeste politici dat ook. Zijn geloofwaardigheid heeft dus krassen opgelopen, maar Grapperhaus mag wel blijven werken als minister.

Anderen lazen ook: Nena (10) stelt kritische vraag aan minister

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps