foto-Mary-McGowan

Grappige dierenfoto's te zien in museum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dansende beren en komodovaranen, een balende ijsvogel en een panikerende eekhoorn. Voor de internationale fotowedstrijd Comedy Wildlife Photography Awards stuurden natuurfotografen grappige foto's van dieren in. Die foto's zijn vanaf vandaag te zien in het Natuurmuseum in Tilburg.

Het portret van een grondeekhoorn van fotograaf Mary McGowan (hierboven) won dit jaar de prijs. Wat zou dat dier aan het bedenken zijn op het moment van de foto? En er zijn meer inzendingen te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsbeer die zelf besloot een foto te maken, dansende varanen een angsthaas of een boze pinguïn? (De tekst gaat verder na de foto's).

Foto: Roie GalitzFoto: Roie Galitz

Foto: Sergey SavviFoto: Sergey Savvi

Foto: Daniel FriendFoto: Daniel Friend

Foto: Achim SternaFoto: Achim Sterna

Erg grappig

De wedstrijd is bedacht door Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Deze fotografen wonen in Tanzania en drukten daar een paar keer precies op het goede moment af. Dat vonden ze zo grappig dat ze er wel meer van wilden zien.

De tentoonstelling is tot en met 5 mei te zien in het Natuurmuseum in Tilburg.

Anderen lazen ook: De grappigste dierenfoto's van het jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook