Griepprik

Gratis griepprik voor leraren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Ugh Ugh. Leraren die thuiszitten met de griep. Het komt scholen nu wel héél slecht uit. Daarom besloot de gemeente Amsterdam dat juffen en meesters gratis een griepprik mogen.

In de herfst beginnen veel mensen weer te snotteren. Een probleem voor scholen, want die kunnen de juffen en meesters echt niet missen voor de klas. Op steeds meer scholen zijn te weinig invalleraren voor als de juf of meester ziek thuis zit.

Scholen in Amsterdam hopen dat de gratis griepprik ervoor zorgt dat minder leraren ziek worden. Juffen en meesters zijn niet verplicht om aan de directeur te vertellen of ze de prik wel of niet hebben genomen.

Noodoplossing

In Twente kregen juffen en meesters van basisscholen vorige maand al een prik tegen griep. De schoolleiders lieten toen weten dat ze de prik zien als een noodoplossing. Toch vonden ze het wel een goed idee, omdat er te weinig invalleraren zijn.

De gemeente Amsterdam is het daarmee eens. ‘Elke docent die hierdoor geen griep krijgt, is er een. Dan hoeft een klas niet naar huis te worden gestuurd,’ zei een woordvoerder van de wethouder van Onderwijs tegen de krant het Parool.

Anderen lazen ook: Gemeentemedewerkers voor de klas in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps