Foto: Getty

Gratis maaltijden op steeds meer scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een gevulde broodtrommel mee naar school: niet voor ieder kind is dat normaal. Nog te veel kinderen zitten met honger in de klas. Steeds meer scholen maken daarom gebruik van gratis schoolmaaltijden.

Gratis maaltijden op basis- en middelbare scholen: sinds eind maart kunnen scholen zich daarvoor opgeven. En inmiddels hebben meer dan 1300 scholen dat gedaan. Scholen komen voor de gratis maaltijden in aanmerking als minstens 30 procent van de leerlingen uit een gezin komt dat het niet breed heeft.

Boodschappenkaarten

De scholen kunnen zelf kiezen: of ze delen gratis maaltijden uit op school, of ze geven boodschappenkaarten aan de ouders van de kinderen, die daar zelf eten voor hun kind mee kunnen kopen.

Geen geld om fruit te kopen

De gratis maaltijden worden verzorgd door Het Jeugd Educatiefonds en het Rode Kruis. 'We horen van ouders dat ze geen geld hebben om fruit voor hun kinderen te kopen, terwijl de kinderen verplicht zijn dat mee te nemen naar school', vertelt Heleen van den Berg van het Rode Kruis. 'De boodschappenkaart helpt hierbij, ook omdat mensen zelf kunnen kiezen wat hun kind nodig heeft. Of het nu fruit is of een warme, voedzame maaltijd.'

Anderen lazen ook: Gratis boterhammen op basisscholen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook