Foto: ANP

Gratis schoolmaaltijden voor 300.000 leerlingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, kunnen binnenkort op school gratis ontbijt of lunch krijgen. Het ministerie van Onderwijs wil daarmee zo'n 300.000 leerlingen helpen.

Scholen met 30% of meer leerlingen uit een gezin met een laag inkomen kunnen zich daarvoor aanmelden. Scholen kunnen er dan voor kiezen om een ontbijt of lunch op school aan te bieden. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om kinderen een waardebon van 11 euro te geven. Daarmee kunnen ze eten kopen bij supermarkten.

Goed eten, goed leren

Het Ministerie van Onderwijs wil 100 miljoen euro uitgeven voor deze actie, die in ieder geval een jaar zal duren. Minister van Onderwijs Dennis Wiersma vindt het belangrijk dat iedereen goed kan eten. 'Goed eten, is goed leren', zei hij bij de NOS. Je kunt je beter concentreren als je goed hebt gegeten.

Er zijn al scholen die zorgen voor ontbijt of lunch op school. Zoals basisschool Rapenland in Eindhoven, zij openden vorig jaar de Boterhammenbar

Anderen lazen ook: Gratis boterhammen op basisscholen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook