Foto Andrea Bartosova Greenpeace

Greenpeace maakt plastic monster als protest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Greenpeace gaat vandaag langs bij het bedrijf Unilever. En ze gaan niet met lege handen, maar ze nemen een enorm plastic monster mee. Dat doen ze als protest tegen milieuvervuiling. Leerlingen van basisschool de Poolster uit Amsterdam mochten helpen met het maken van het plastic beest. 

In een loods in Amsterdam ligt een plastic monster met klauwen van melkverpakkingen en tanden van wasmiddelflessen. Overal liggen zakken vol rietjes, flesjes en zakjes die met lijmpistolen op het monster worden geplakt. ‘Al het plastic is een monster voor de aarde’, zegt Ella (10) terwijl ze een dop opplakt.

Top tien

En dat is precies de reden dat dit beest wordt gemaakt. Het monster van 25 meter lang en acht meter hoog wordt vandaag aan Unilever gegeven. Dat bedrijf verkoopt producten met plastic verpakkingen dat mensen één keer gebruiken en daarna weggooien. Volgens Greenpeace staan zij daardoor in de top 10 van grootste vervuilers ter wereld. ‘Zij hebben het monster gecreëerd en wij geven het nu terug’, vertelt Nienke Toren van de milieuorganisatie.

Op de stoep

‘Het is bijna onmogelijk om géén plastic te kopen, want ze verkopen het overal’, zegt Teuntje (9) tussen het plakken door. Unilever zegt daar al mee bezig te zijn. ‘We kijken bij alle producten of we minder plastic kunnen gebruiken. Solero-ijsjes in een kartonnen doos verpakken we bijvoorbeeld niet meer stuk voor stuk. Als zoiets niet kan, kijken we of we de verpakking herbruikbaar kunnen maken’, zegt woordvoerder Fleur van Bruggen. Greenpeace vindt dat niet genoeg en dropt daarom het gigantische beest op de stoep van Unilever. Ook Finn (8) is daarbij. ‘Ik ben blij met het monster. Een prinses zou er veel minder indrukwekkend uitzien.’
foto Andrea Bartosova Greenpeace

Anderen lazen ook: In de regen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook