Greta Thunberg

Greta (16) komt met zeilschip aan in New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Land! De lichtjes van New York in zicht!', twitterde Greta Thunberg (16) aan haar bijna 1,2 miljoen volgers. Het Zweedse meisje voert al twee jaar actie voor een schonere aarde. Gisteren kwam ze per schip aan in New York. Daar stonden honderden mensen klaar om haar te verwelkomen.

Greta vertrok twee weken geleden uit Engeland. Ze wilde de oceaan op een milieuvriendelijke manier oversteken. Niet met een vliegtuig, maar per schip! Aan boord waren zonnepanelen die elektriciteit opwekten, houdbare veganistische maaltijden én een emmer die de bemanning als wc gebruikte.

Spijbelen

werd vorig jaarwereldberoemd omdat ze spijbelde om te kunnen demonstreren voor het gebouw van de Zweedse regering. Ze vindt dat politici in actie moeten komen om iets te doen tegen de opwarming van de aarde. In New York gaat ze komende maand meepraten tijdens een grote VN-bijeenkomst over het klimaat.

Luisteren

Na haar aankomst riep Greta de Amerikaanse president Donald Trump op om te luisteren naar wat onderzoekers over het klimaat vertellen. Trump noemde hun berichten eerder wel eens nepnieuws. Hij wil dat Amerika in 2020 niet meer meedoet met de afspraken die landen samen maakten over het milieu. Greta zei ook dat ze niet denkt zij de president kan ompraten. 

In de video hieronder zie je hoe Greta met haar zeilboot aankomt in New York.

Anderen lazen ook: Lilly spijbelt voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het mag best vind ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.