Foto: AFP

Greta boos op wereldleiders: ‘Allemaal blablabla’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Klimaatactivist Greta Thunberg is boos op de bazen van verschillende landen. Ze vindt dat zij met mooie woorden praten over klimaatverandering, maar dat ze er veel te weinig tegen doen. ‘Ze hebben nu dertig jaar vol blablabla gepraat en waar heeft ons dat gebracht?’ Door Myrthe Timmers

Greta is op dit moment te gast op een klimaattop voor jongeren in Milaan (Italië). Daar komen jongeren uit alle delen van de wereld naartoe om te vergaderen over klimaatverandering. Greta mocht de top openen.

Blablabla 

In haar toespraak gebruikte Greta zinnen die belangrijke politici eerder hebben gezegd, alleen zei zij er steeds ‘blabla’ achter. Zoals met een stukje tekst van de Franse president Emmanuel Macron: ‘We moeten een soepele overgang naar een koolstofarme economie vinden. Er is geen planeet B. Er is geen planeet Bla. Bla, bla, bla, bla, bla, bla’.  

‘Veel praten, weinig doen’

 Door steeds blabla te zeggen, wilde Greta duidelijk maken dat de wereldleiders vooral veel praten over klimaatverandering. Volgens haar is het tijd voor actie!  

Niet de eerste keer 

Het is niet de eerste keer dat Greta boos is op wereldleiders. Twee jaar geleden hield ze een kwade speech op een belangrijke klimaatvergadering in New York, waar ze met een zeilboot naartoe was gereisd. 'Jullie hebben mijn toekomst en mijn dromen gestolen. En toch ben ik nog een van de gelukkigen. Er zijn mensen die doodgaan, die lijden, hele ecosystemen zijn aan het instorten', zei ze toen.  

Anderen lazen ook: Greta vraagt wereldleiders: hoe durven jullie?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook