Greta Thunberg op de cover van Vogue Scandinavia

Greta staat model voor beroemd modetijdschrift

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Klimaatactiviste Greta Thunberg (18) draagt alleen maar tweedehands kleding. Dat is beter voor het milieu. Nu staat ze als model op de voorpagina van Vogue, een groot modetijdschrift.

Het modetijdschrift Vogue bestaat al meer dan honderd jaar. Het begon ooit in de Verenigde Staten. Nu zijn er veel landen met een eigen editie. In Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden was dat nog niet zo. Daarom is er nu Vogue Scandinavia.

Tweedehands

Op de voorpagina van het eerste nummer van Vogue Scandinavia staat Greta Thunberg. De jonge klimaatactiviste werd wereldberoemd met haar schoolstakingen tegen klimaatverandering. ‘De laatste keer dat ik iets kocht was drie jaar geleden en tweedehands’, vertelt ze aan het tijdschrift. ‘Ik leen gewoon spullen van mensen die ik ken.’

Duurzame stoffen

Er is veel water en energie nodig om kleren te maken. Daarom is het beter voor het milieu om lang met kleding te doen. De kleren die Greta op de voorpagina van Vogue Scandinavia draagt, zijn gemaakt van duurzame, gerecyclede stoffen. ‘De mode-industrie is een grote veroorzaker van de klimaatproblemen’, schrijft ze op Instagram bij een foto van het tijdschrift. ‘Dat is een van de vele redenen waarom het systeem moet veranderen.’

Anderen lazen ook: Stelling: Zeur niet over Greta, luister!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook