Foto Twitter @gretathunberg

Greta zeilt weer, op naar de klimaattop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Ja hoor. Het is haar gelukt. Greta Thunberg heeft een lift gevonden en kan misschien nog op tijd zijn voor de klimaattop in Madrid. Ze vertrok vandaag uit de VS, met een snelle catamaran.

Even zat ze met haar handen in 't haar toen Greta twee weken geleden hoorde van de internationale klimaattop niet in Chili zou zijn. Daar zijn nu felle protesten aan de gang tegen de regering. De top werd verplaatst naar Madrid.

Plotselinge verplaatsing

'Het lijkt erop dat ik de verkeerde kant op ben gezeild', zei Greta op Twitter. De Zweedse klimaatactiviste zat op dat moment in de VS waar ze zo groen mogelijk naartoe was gegaan. Zeilend. De afgelopen weken deed ze mee met allerlei Amerikaanse klimaatacties en hield ze toespraken. Tot het moment kwam om naar Chili te vertrekken voor de top die 2 december zou beginnen. En toen kwam dus die plotselinge verplaatsing.

Wat nu? Greta vroeg om hulp op Twitter. En die heeft ze gevonden. Vandaag (woensdag 13 november) is ze vertrokken vanuit Virginia. Ze lift mee met twee Australiërs en een Engelse die een catamaran hebben. 'Ik ben zo blij. Hopelijk kan ik de klimaattop in Madrid nu toch bijwonen', schrijft ze bij een foto die ze gisteren postte.

Zou ze het op tijd redden? Nog zo'n twee weken te gaan...

Anderen lazen ook: Greta (16) komt met zeilschip aan in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik haat haar omdat ze wel naar allerlei plekken gaat en zo, maar ze niemand erbij betrekt behalve volwassenen. De mensen van 20 en zo moeten er juist van horen! Dat zijn de mensen die er wel wat aan doen!

Ja en ze reist met een vl

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.