Greta Thunberg

Greta zet zich in tegen corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Greta Thunberg (17) won al meerdere geldprijzen met haar klimaatacties. Een deel daarvan geeft ze nu aan Unicef. Samen starten ze een campagne voor kinderen die het extra moeilijk hebben door de coronacrisis.

Greta Thunberg werd wereldberoemd met haar spijbelacties voor het klimaat. Een week geleden won ze een prijs ter waarde van 100.000 dollar (ruim 91.000 euro) voor haar inzet tegen klimaatverandering.

Voor het goede doel

Dat prijzengeld doneert het Zweedse meisje nu aan Unicef. Maar dat niet alleen. Human Act, de organisatie die haar de prijs gaf, verdubbelt het bedrag naar 200.000 dollar. Het geld wordt gebruikt om kinderen in ontwikkelingslanden te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Zo kan het goede doel meer voorlichting geven over hoe je gezond blijft. Ook kan het hiermee meer spullen als zeep, mondmaskers en handschoenen uitdelen aan kinderen en zorgverleners.

Nieuwe campagne van Greta

‘Net als de klimaatcrisis is de coronaviruspandemie een kinderrechtencrisis’, vindt Greta. Allebei kunnen ze volgens haar vervelende gevolgen hebben voor kinderen. Daarom start ze vandaag ook een campagne voor Unicef om nog meer geld op te halen. Daarmee kan het goede doel nog meer kinderen in arme landen schoon drinkwater, goede zorg en onderwijs geven.

Anderen lazen ook: Persoon van het Jaar: Greta Thunberg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps